AMD jatkaa Phenom II -sarjaa vielä ainakin yhdellä mallilla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD jatkaa Phenom II -sarjaa vielä ainakin yhdellä mallilla
Vaikka AMD:n pitkään odotetut uuteen arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit ovat viimein saapumassa markkinoille joskus kesäkuun aikana, yhtiö aikoo ottaa vielä viimeisenkin tehopisaran irti hyvin palvelleista Deneb-ytimeen perustuvista Phenom II -prosessoreista. Turkista lähtöisin olevien tietojen mukaan AMD aikoo pian julkaista neliytimisen Phenom II X4 980 Black Edition -prosessorin, joka toimii 3,7 GHz:n kellotaajuudella.

Huolimatta kellotaajuuden kasvamisesta nykyisiin malleihin nähden, TDP arvoksi ilmoitetaan edelleen sama 125 W. Prosessori sisältä 512 KB L2-välimuistia ydintä kohti sekä 6 MB kokoisen jaetun L3-välimuistin. Black Edition -sarjan tapaan 980 BE -mallin kertoimia ei ole lukittu vaan ylikellottajille on jätetty vapaat kädet omiin kokeiluihin.

Donanim Haber ei tiedä tulevan mallin tarkkaa julkaisuajankohtaa, mutta päivitysintoisten tuskin tarvitsee odotella erityisen kauan, ottaen huomioon uuden arkkitehtuurin lähestyvän julkaisun.

Kommentoi uutista