Asukselta alle 250 dollarin minikannettava kesällä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Asukselta alle 250 dollarin minikannettava kesällä
DigiTimesin teollisuuslähteiden mukaan Asus suunnittelee noin 200–250 dollaria maksavan minikannettavan julkaisua kesäkuuksi. Edullisen minikannettavan avulla Asus yrittää taistella tablet-tietokoneita vastaan.

Asus on asettanut tälle vuodelle kuuden miljoonan toimitetun minikannettavan tavoitteen, jonka saavuttamiseksi yhtiö on päättänyt julkaista alle 250 dollarin suositushinnalla varustetun tietokoneen. Hinta asettuu alle kaikkein edullisimpien tablet-tietokoneiden hintojen, millä Asus yrittää välttää suoraa kilpailua tablet-tietokoneiden kanssa. Viime vuonna jo ounasteltiin, että tabletit tulevat syömään miniläppäreiden suosiota. Tämä ilmeisesti käynyt toteen Asuksen tulevan tuotejulkaisun perusteella.

DigiTimes ei kertonut tietokoneen rautavalinnoista mitään, mutta todennäköisesti se on varustettu yksiytimisellä Atom-prosessorilla ja 10-tuumaisella näytöllä. Käyttöjärjestelmäksi ei ole kuitenkaan lähteiden mukaan tulossa Windows 7 Starter, vaan jompikumpi Googlen kehittämistä: Android 3.0 tai Chrome OS.

Kommentoi uutista