AMD avaa A-sarjan viiden mallin kärjellä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD avaa A-sarjan viiden mallin kärjellä
Verkkosivusto X-bit Labsin saamien tietojen mukaan AMD aikoo julkaista kesä-heinäkuun vaihteessa A-sarjaan (Llano) viisi prosessorimallia. Yhtiö laajentaa mallistoa myöhemmin tänä vuonna vielä kuudella mallilla. Sivusto vuoti samalla prosessoreiden tekniset tiedot.

Ensimmäisistä A-sarjan prosessoreista löytyy neljä K10.5+-arkkitehtuuriin (Husky) perustuvaa prosessoriydintä sekä BeaverCreek-grafiikkaydin (320 tai 400 stream-ydintä) tai kaksi prosessoriydintä WinterPeak-grafiikkaydin (160 stream-ydintä). Prosessoreiden TDP-arvot ovat 100 tai 65 wattia, mallista riippuen. Kaikista malleista löytyy kaksikanavainen DDR3-muistinohjain ja korkeintaan neljä megatavua L3-muistia.

Llano-prosessoreiden grafiikkaytimiin on laitettu paljon uskoa peliin. Nopeimpien mallien uskotaan päihittävän Sandy Bridge -prosessoreista löytyvät mallit. AMD:n prosessoreiden etuna on DirectX 11 -tuki, kun Intelin kilpailijoista löytyy tuki vanhemmalle 10-versiolle.

Alla on luettelo tänä vuonna ilmestyvien prosessoreiden mallinimet ja ominaisuudet. Prosessoriytimien kellotaajuudet ovat toistaiseksi hämärän peitossa, kuten Bulldozer-prosessoreidenkin tapauksessa. Grafiikkaytimien kellotaajuudet ovat sentään tiedossa kesällä ilmestyvien mallien kohdalla. Kuten taulukosta näkyy, niin viimeisen sarakkeen mallin nimessä on poikettu jostain syystä A-alkuisesta käytännöstä: "E2-3250".

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille