SSD-valmistaja OCZ osti muistiohjaimia valmistavan Indilinxin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

SSD-valmistaja OCZ osti muistiohjaimia valmistavan Indilinxin
Tämän hetken kuumin SSD-valmistaja OCZ on ilmoittanut laajentaneensa yrityksen toimialaa ostamalla pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Indilinxin. Indilinx valmistaa SSD-asemissa käytettäviä muistiohjaimia.

Indilinxin Barefoot-ohjain oli ensimmäisen SSD-sukupolven aikana ainut malli, joka kykeni halvemmalla hinnallaan ja kohtuullisella suorituskyvyllään tarjoamaan haastetta Intelin standardeja asettaneelle X25-M-asemalle.

Tällä hetkellä OCZ tunnetaan erityisesti kuluttajamarkkinoiden nopeimmista Vertex 3 -asemistaan, joissa käytetään SandForcen uusimpia muistiohjaimia. Vaikka SandForcen ohjaimet ovat tällä hetkellä kiistatta markkinoiden parhaat, SandForcen tekniikka on myös OCZ:n kilpailijoiden saatavilla. OCZ pyrkineekin vähentämään riippuvaisuuttaan SandForcesta ja tulevaisuudessa erottumaan massasta kokonaan omaa tuotantoa olevalla asemalla.

Indilinx työskenteli aiemmin yhtiön ensimmäisen SATA 6 Gb/s -liitäntää tukevan Jet Stream -nimisen ohjaimen parissa, mutta tuntemattomasta syystä ohjainta ei ikinä saatu markkinoille. Nopeamman SATA-väylän muuttuessa standardiksi Indilinxin vanhat ohjaimet eivät ole käyttökelpoisia ainakaan nopeimpien asemien tapauksessa, joten OCZ jatkanee SandForcen ohjainten käyttöä vielä useita vuosia kunnes yhtiö saa oman ohjaimensa valmiiksi.

Kommentoi uutista