AMD:n mobiili-GPU-suunnitelmat vuosivat nettiin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:n mobiili-GPU-suunnitelmat vuosivat nettiin
Hyvistä sisäpiiriyhteyksistään tunnettu turkkilainen Donanim Haber on julkaissut AMD:n tulevia mobiilinäytönohjaimia koskevat suunnitelmat (Google Translate). Turkkilaisten julkaisema dia paljastaa AMD:n suunnittelevan uusien mobiiliohjainten tuotannon jo tämän vuoden lopulla. Merkittävä uudistus tulee olemaan siirtyminen 28 nm:n valmistustekniikkaan verrattuna nykyiseen sukupolveen, joka valmistetaan vielä 40 nm:n tekniikalla.

Donanim Haberin tietojen mukaan AMD aikoo julkaista ensi vuoden alussa kolme uutta mobiili-GPU:ta ja vielä yhden vuoden toisella puoliskolla. Tietojen mukaan ohjaimet tullaan nimeämään Radeon HD 7000M -mallinimillä.

Alkuvuodesta halvimpaan hintaluokkaan saapuu Thames, joka sisältää 128-bittisen muistiväylän ja jonka TDP-arvoksi kerrotaan 15 - 25 wattia. Myös Chelsea sisältää vain 128-bittisen muistiväylän, mutta nopeutta on nostettua kellotaajuuksia kasvattamalla ja samalla TDP-arvo kasvaa 20 - 30 watin luokkaan. 35 - 45 watin TDP-arvolla merkitty Heathrow on suunniteltu pelikäyttöön ja ohjaimesta tulee ilmeisesti saataville sekä 128-bittisellä muistiväylällä että 192-bittisellä väylällä varustettuja malleja.

Myöhemmin ensi vuonna AMD päivittää mallistoa vielä mobiilikäyttäjille suunnatulla Wimbledon-nimisellä teho-ohjaimella, joka sijoittuu nopeutensa puoelsta hieman Heathrowta korkeammalle. Sen muistiväylää on kasvatettu 256 bittiin ja TDP-arvoksi kerrotaan jopa yli 65 wattia. Donanim Haberin uutisen mukaan Wimbledon voidaan varustaa kahdella tai jopa neljällä gigatavulla GDDR5-muistia. Sivusto kuvailee Wimbledonia maailman kehittyneimmäksi mobiili-GPU:ksi.

Kommentoi uutista