Renesas paranteli USB-ohjaimen nopeutta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Renesas paranteli USB-ohjaimen nopeutta
Piirivalmistaja Renesas on tuomassa markkinoille aiempaa suurempia nopeuksia tarjoavia USB 3.0 -ohjaimia. Nopeuslisä on saavutettu parantamalla piirin suorituskykyä hyödyntämään tehokkaammin USB 3.0 -standardin määrittelemä 5 Gb/s -siirtonopeus. Renesas kertoo uusien µPD720201 ja µPD720202 piirien parantavan kirjoitusnopeutta jopa 40 prosenttia verrattuna yhtiön aiempiin tuotoksiin.

Renesasin mukaan uusilla piireillä saavutetaan jopa 4,8 Gb/s siirtonopeus, mikä on kymmenen kertaa enemmän kuin vanhan USB 2.0 -standardin huippuvauhti.

Piirin koko on pienentynyt puoleen verrattuna Renesasin aiempiin versioihin ja niiden tehonkulutusta on saatu laskettua alemmas. Uusien piirien lepotilan tehonkulutus on vain 4,5 milliwattia.

Piireistä on tarjolla sekä neljää että kahta porttia tukevat versiot. Yhtiö tarjoaa tehokkaat ajurit Windows- ja Linux-alustoille. Uusien piirien massatuotannon odotetaan alkavan tämän vuoden syyskuussa.

Kommentoi uutista