Ensimmäisen aallon Bulldozer-prosessoreiden tiedot julki

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Ensimmäisen aallon Bulldozer-prosessoreiden tiedot julki
X-bit Labs on saanut käsiinsä AMD:n neljän ensimmäisen Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvan Zambezi-prosessorin tekniset tiedot. AMD julkaisee edellä mainittuja FX-sarjan prosessoreita kahdeksan, kuuden ja neljän ytimen malleina. AMD:n mukaan Zambezit ovat jopa 50 prosenttia nopeampia kuin nykyiset Phenom II -prosessorit.

X-bit Labsin tietojen mukaan AMD julkaisee aluksi kaksi FX-8000-sarjan mallia (FX-8130P ja FX-8110), yhden FX-6000-sarjalaisen (FX-6110) ja yhden FX-4000-sarjalaisen (FX-4110). Tässä vaiheessa ei ole oikein selvää mitä FX-8130P:n nimen perässä oleva P-kirjain tarkoitaa, mutta ainakin kyseinen prosessori erottuu joukosta korkeammalla TDP-arvolla (125 W, kun muut 95 W). Sivusto ei myöskään onnistunut selvittämään prosessoreiden tarkkoja kellotaajuuksia, mutta arvioi niiden olevan 3,5 gigahertsin pyörteissä.

AMD tulee loppuvuodesta laajentamaan aluksi suppeaksi jäävää Bulldozer-tarjontaa. Näiden toisen aallon Zambezi-prosessoreiden sanotaan olevan nelikkoa suorituskykyisempiä, joten hanskoja ei kannata heittää heti naulaan vaikkei AMD pärjäisikään kesäkuun lopulla Intelin uusille Sandy Bridge -prosessoreille. Niiden pitäisi parantaa suorituskykyä noin 10 prosentilla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille