AfterDawn logo

Intelin uudet vPro-prosessorit voi lukita tekstiviestillä

Teemu Laitila Teemu Laitila

Intel julkaisi tällä viikolla erityisesti bisneskäyttäjille suunatut Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvat Core i5- ja i7-prosessorit. Prosessoreissa on sisäänrakennettuna vPro-tekniikka, joka mahdollistaa varastetun tai kadonneen kannettavan lukitsemisen tekstiviestin välityksellä. Lukitus voidaan poistaa toisella vastaavalla viestillä, jos hävinnyt laite saadaan takaisin.

Koneiden etälukitus ei ole uusi ominaisuus kriittisiä tietoja sisältävien yrityskannettavien tapauksessa, mutta aiemmat versiot mahdollistivat "myrkkypillerin" lähettämisen vain Internetin välityksellä.

Muita vPro-prosessoreihin rakennettuja turvaominaisuuksia ovat parannettu tietoturva koneen herätessä valmiustilasta. Uudet prosessorit vaativat käyttäjältä käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi myös kiintolevyn salauksen poistavan salasanan. Lisäksi prosessoreihin on asennettu Identity Protection Technology, joka mahdollistaa käyttäjien tunnistamisen esimerkiksi Internet-sivuilla piirisarjalle asennetun kiinteän tunnisteen perusteella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT