GeForce GTX 460 2Win: EVGA otti varaslähdön tuplaytimiin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

GeForce GTX 460 2Win: EVGA otti varaslähdön tuplaytimiin
Nvidian sopimusvalmistaja EVGA on julkistanut suunnitelmansa tuoda markkinoille kahteen GF104-piiriin perustuvan GeForce GTX 460 2Win -näytönohjaimen. Yhtiön mukaan kahta GTX 460 -mallia SLI-kokoonpanossa vastaava kortti päihittää nopeudessa jopa Nvidian tämän hetkisen lippulaivan GeForce GTX 580:n.

Kahden grafiikkapiirin ansiosta kortti haastaa myös AMD:n Eyefinity-mallistoa, sillä kortti tukee enintään neljää samanaikaista näyttöä, joista kolmea kerrallaan voidaan käyttää 3D-pelaamista useamman näytön laajuudella tarjoavan 3D Vision Surround -ominaisuuden kanssa.

Kortti perustunee EVGA:n omaan piirilevysuunnitteluun ja myös kahden korttipaikan korkuinen jäähdytysjärjestelmä on yhtiön omaa käsialaa. Kolmen tuulettimen puhaltama ilma siirtyy kuvien perusteella pääosin ulos kotelosta. Kortin takapaneelissa on kolme DVI-liitäntää sekä yksi Mini-HDMI-liitäntä.

EVGA on nostanut GeForce GTX 460 2Win -mallin tehoja jopa Nvidian yhden ytimen referenssimalleja korkeammalle. Molemmat ytimet toimivat 700 MHz:n taajuudella ja varjostinyksiköt 1400 MHz:n taajuudella. Kortti sisältää 2 GB GDDR5-muistia 3600 MHz:n nopeudella ja muistiväylän leveys on 2x256 bittiä. Virransyötöstä vastaa kaksi 8-pinnistä PCIe-lisävirtaliitintä.

EVGA ei ole vielä paljastanut kortin tulevaa myyntihintaa, mutta yhtiön mukaan se tulee asettumaan matalammalle tasolle kuin lippulaiva GeForce GTX 580.

Kommentoi uutista