AfterDawn logo

Atom Z670:n hinta lähes nelinkertainen verrattuna Tegra 2:een

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intelin Oak Trail -järjestelmämikropiiriin kuuluvan Atom Z670 -prosessorin hinnaksi on selvinnyt 75 dollaria. Se on lähes nelinkertainen kilpailijaansa, Nvidian Tegra 2 -piiriin verrattuna. Kova hinta ei ainakaan paranna Oak Trailin kiinnostavuutta mobiililaitteiden valmistajien silmissä.

Atom Z670 on Intelin kalleimpia yksiytimisiä prosessoreita, joten yhtiön on turha kuvitella saavansa sen avulla kovin suurta markkinaosuutta tablet-koneissa, joihin se on suunnattu. Nvidia pystyy tarjoamaan kaksiytimistä Tegra 2 -alustaa noin 20 dollarin hintaan. Intelin valttikortti on se, että Oak Trail on toistaiseksi ainoa varteenotettava alusta Windows-pohjaisille tablet-koneille. Tästä tosin ei ole paljoa lohtua, sillä markkinoita hallitsee Android-käyttöjärjestelmä. Oak Trailille ei toistaiseksi ole tukea Android 2.3:lle tai 3.0:lle, mutta yhtiö lupailee tukien tulevan MeeGo 1.2 -käyttöjärjestelmän julkaisun yhteydessä.


Atom Z670:ssa on siis yksi ydin, joka toimii 1,5 gigahertsin kellotaajuudella. Prosessorissa on kuitenkin Hyper-Threading-tuki, joten se pystyy suorittamaan kahta säiettä samanaikaisesti. L2-välimuistia on 512 kilotavun edestä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT