Project Denverissä käytetään 64-bittistä ARM-arkkitehtuuria

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Project Denverissä käytetään 64-bittistä ARM-arkkitehtuuria
Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang kertoi hiljattain, että yhtiö kehittää 64-bittistä ARM-prosessoria. Tämän hetkisissä ARM-prosessoreissa on käytössä 32-bittiset käskykannat, joten Nvidia on harppaamassa täysin uuteen maailmaan. Huangin sanominen on tulkittu niin, että Nvidia aikoo käyttää tulevissa Project Denver -hankkeen komponenteissa ARM:n 64-bittistä arkkitehtuuria.

Nvidia ja ARM Holdings tulevat kehittämään 64-bittisen arkkitehtuurin yhteistyössä. Nvidia lupaa, että arkkitehtuuri tulee olemaan valmistuttuaan täysin yhteensopiva nykyisen arkkitehtuurin kanssa. Käytännössä siis nyt kehitetyt ohjelmistot tulevat toimimaan moitteetta 64-bittisissä prosessoreissa. Yhteistyön ansiosta ARM-prosessoreiden laitekanta mahdollisesti laajenee mobiililaitteista tietokoneisiin, supertietokoneisiin ja palvelimiin.

Vuoden 2012 lopulla ilmestyvät Nvidian Maxwell-näytönohjaimet ovat ensimmäisiä Project Denver -hankkeen alle kuuluvia laitteita. Huang sanoi, että he ovat suunnitelleet prosessoria nyt jo 3,5 vuotta ja kokonaisuudessaan siihen tulee menemään aikaa viisi vuotta. ARM:n 64-bittisen arkkitehtuurin kehitystyön ja Maxwell-näytönohjainten julkaisuaikataulut näyttäisivät menevän sopivasti limittäin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille