AfterDawn logo

Sandy Bridge -pohjainen Celeron ilmestyy kesäksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Xfastest.com-sivuston tietojen mukaan (Google Translate) tietojen mukaan Fujitsulta on tulossa yhteensä kolme kannettavaa tietokonetta kesäksi, joista löytyy Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuva Celeron-prosessori.

Tähän mennessä Intel on julkaissut ainoastaan keskiluokan Sandy Bridge -prosessoreita ja hintaluokkien ääripäät ovat jääneet toistaiseksi vaille tuotejulkistuksia. Asiaan tulee korjaus kun Intel julkaisee Celeron B810 -prosessorin, joka tulee löytymään ainakin Fujitsun Lifebook A531-, AH531-, E751-, P701-, S751- ja S761-tietokoneista. Edellä mainituista kannettavista kolme viimeisintä on Xfastest-sivuston mukaan tulossa kauppoihin kolmen seuraavan kuukauden sisällä. Kolmessa ensimmäisessä koneessa on myös sama prosessori, mutta niiden julkaisuaikataulusta sivusto ei sano mitään.


Kovin tarkkaa tietoa Celeron B810:n teknisistä ominaisuuksista ei ole vielä tihkunut verkkoon, mutta ainakin prosessorin molemmat kaksi ydintä toimivat 1,6 gigahertsin taajuudella ja niillä on käytössä kahden megatavun edestä L3-välimuistia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT