Asuksen Eee PC viimeinkin Fusion-prosessorilla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Asuksen Eee PC viimeinkin Fusion-prosessorilla
Asus on ilmoittanut tuovansa markkinoille kaksi AMD:n Brazos-alustaan perustuvaa Eee PC -kannettavaa. Koko miniläppäribuumin Eee PC -koneillaan aloittanut Asus on yksi viimeisistä isoista valmistajista, jotka ovat ottaneet käyttöönsä AMD:n netbook-koneisiin tarkoitetun Brazos-alustan.

Luvassa on mallit 10,1" (1024x600) ja 12,1" (1366x768) LED-taustavalaistuilla näytöillä. Pienempi Eee PC 1015B sisältää AMD:n kaksiytimiseen C-50-prosessorin, joka toimii 1 GHz:n kellotaajuudella. Muistia on tarjolla joko 1 tai 2 GB ja tallennustilaa kiintolevyllä 250 GB. 10 tuuman näytöllä varustettu laite painaa 1,3 kg.

Isompi malli käyttää tehokkaampaa 1,6 GHz:n taajuudella toimivaa E-350-APU:ta. Muistin määrä on kasvatettu 4 GB:n ja kiintolevy 500 gigatavuun. Isompi näyttö kasvattaa painon 1,45 kg:n

Molemmista malleista löytyy HDMI-liitäntä, optionaalinen USB 3.0 -liitäntä, Bluetooth, WiFi (b/g/n) sekä nettikamera. Asus lupaa laitteilla enintään 8,5 tunnin akunkeston, mikä on samalla tasolla muiden Fusion-prosessoreilla varustettujen miniläppäreiden kanssa.

Kannettavia luvataan markkinoille huhtikuun loppupuolella. Suomessa nähtävästä hinnoittelusta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta ruotsalaisen SweClockers-sivuston mukaan Eee PC 1215B on Ruotsissa hinnoiteltu 3999 kruunuun eli noin 450 euroon ja 1210B yli satasen halvemmaksi noin 315 euroon.

Kommentoi uutista