Western Digital osti Hitachin kovalevybisneksen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Western Digital osti Hitachin kovalevybisneksen
Western Digital on ostanut japanilaisen Hitachin kovalevytuotannon, kertoo uutistoimisto Bloomerg. Kaupan jälkeen Western Digital on maailman ylivoimaisesti suurin kiintolevyjen valmistaja. Vuoden 2010 viimeisen neljänneksen tilastojen perusteella Hitachin ja WD:n kiintolevytoimitukset käsittävät noin 50 prosenttia koko markkinoista.

Kaupan myötä Western Digital otti kunnon etumatkan suurimpaan kilpailijaansa Seagateen, jonka toimitusmäärät ovat vain puolet uuden WD:n määristä. Bloomberg kertoo kaupan hinnaksi 4,3 miljardia dollaria, joista 3,5 miljardia käteisvaroina ja loput Western Digitalin osakkeina.

Bloombergin mukaan kasvaneen kokonaismarkkinaosuuden lisäksi Western Digital sai kaupan myötä paremman jalansijan yritystason asemien markkinoilla, jossa Hitachilla on perinteisesti ollut vahva asema. Yritystason asemien myynti on huomattavasti kannattavampaa kuin heikkoja katteita tarjoavien kuluttaja-asemien.

Kommentoi uutista