AMD julkaisi Radeon HD 6990:n

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD julkaisi Radeon HD 6990:n
AMD on tänään julkaissut maailman nopeimman näytönohjaimen eli Radeon HD 6990:n. Kovin suuri yllätys tämä ei ole sillä huhut ovat jo jonkin aikaa vinkanneet tästä päivästä ja lisäksi ohjaimen kaikki tekniset tiedot ovat vuotaneet hyvissä ajoin verkkoon. Ohjain korvaa AMD:n Radeon HD 5970, joka on tähän asti pitänyt hallussaan titteliä. Nvidian vastine GeForce GTX 590 antaa vielä odottaa itseään.

Radeon HD 6990 perustuu kahden grafiikkaytimen TeraScale 3 Unified Processing Architecture -arkkitehtuuriin. Siitä löytyy 3072 stream-ydintä, 192 tekstuuriyksikköä, 128 Z-ROP-yksikköä ja 64 väri-ROP-yksikköä. GDDR5-muistia on sullottu neljän gigatavun edestä muovikotelon sisälle ja ne toimivat 1250 MHz:n taajuudella. Ohjaimen peräpäästä löytyy neljä DisplayPort 1.2 -liitintä ja yksi DVI-ulostulo. Ohjaimen mukana tulee dongeleita, joiden avulla HDMI-liitännäisen näytönkin saa kiinni ohjaimeen.

Muiden ominaisuuksien suhteen ohjain tukee EQAA- ja MLAA-reunanpehmennyksiä, sekä Eyefinity-, EyeSpeed- ja UVD3-tekniikoita. Radeon HD 6990:ssa on myös edellisistä malleista tuttu BIOS-kytkin. Hintaa ohjaimella on suolaiset 700 dollaria.

1 kommentti

DaIle
Karvalakkia ja hinnanalennuksia muista malleista odotellessa :)

mmmmmmmmmmmmm

Kommentoi uutista