Acerilta maailman ensimmäinen 27-tuumainen FHD-3D-näyttö

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Acerilta maailman ensimmäinen 27-tuumainen FHD-3D-näyttö
Acer on julkistanut uuden HN274H-nimisen näytön, jonka se väittää olevan maailman ensimmäinen täyteen teräväpiirtotarkkuuteen yltävä 27-tuumainen 3D-monitori. Saatavuus- tai hintatietoja ei julkistettu, mutta näyttö saapunee myyntiin Euroopassa muutamien kuukausien sisällä.

HN274H tukee Nvidian 3D Vision -teknologiaa ja siitä löytyy sisäänrakennettu infrapunalähetin, joten 3D-sisällön katselua ei häiritse ylimääräiset johdotukset ja lähettimet. Näytön mukana Acer toimittaa myös 3D-katselulasit sekä tarvittavat johdot.

Näytössä on yksi DL DVI-, yksi VGA- ja kolme HDMI 1.4a -ulostuloa. Näytön resoluutio on siis FHD-tasoa eli 1920x1080, mitä nyt siis Acerin mukaan käytetään ensimmäistä kertaa tämän kokoluokan ja tyypin näytössä. Kuvasuhde on perinteinen 16:9 ja kahden millisekunnin vasteaika on varmasti pelaajien mieleen. Dynaamiseksi kontrastisuhteeksi Acer ilmoittaa 100.000.000:1. Kuvanlaatua Acer on pyrkinyt parantamaan Acer eColor Management- ja Acer Adaptive Contrast Management -tekniikoiden avulla.

Tarkemmin näytöstä voit lukea 3D Vision Blog -nimisestä blogista, joka on päässyt testaamaan näyttöä jo helmikuun alussa.

Kommentoi uutista