Inteliltä uusi ssd-asema nopeammalla SATA-liitännällä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Inteliltä uusi ssd-asema nopeammalla SATA-liitännällä
Intel julkisti tällä viikolla virallisesti 510-sarjan ssd-asemat, jotka tukevat nopeampaa SATA 6.0 Gb/s -liitäntää. Uusi 510-sarja ei ole vielä Intelin odotettua kolmatta sukupolvea, sillä asemat käyttävät vanhempaa 34 nm:n NAND Flash -muistia tuoreimman 25 nm:n muistin sijaan.

Parannellun muistiohjaimen ja nopeamman väylän ansiosta asemat saavuttavat kuitenkin jopa 500 MB/s siirtonopeuden peräkkäisissä lukuoperaatioissa, mikä on tuplasti enemmän aiempaan malliin verrattuna. Peräkkäisten kirjoitusoperaatioiden nopeus on noussut yli kolminkertaisesti 315 MB/s tasolle.

Intelin mukaan asemat on suunniteltu erityisesti käyttötarkoituksiin, joissa korkeista peräkkäissiirtonopeuksista on hyötyä. Ulkoisia kiintolevyasemia valmistava LaCie on jo ilmoittanut käyttävänsä 510-sarjan levyjä erityisesti vidoen ja kuvan parissa työskenteleville ammattilaisille tarkoitetussa Little Big Disk -asemassa. Little Big Disk sisältää kaksi ssd-asemaa RAID 0 -kokoonpanossa ja hyödyntää Intelin uutta Thundebolt-liitäntää siirtonopeuksien takaamiseksi.

Asemien hinnaksi tuhannen kappaleen erissä ilmoitetaan 584 dollaria 250 gigatavun mallista ja 284 dollaria 120 gigatavun mallista.

Kommentoi uutista