AfterDawn logo

Apple "lainasi" idean iPadin uuteen koteloon

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Apple esitteli eilen uuden version iPad-tabletistaan. Yksi uusista ominaisuuksista on näppärän oloinen 'Smart Cover', joka toimii suojana laitteen näytölle ja lisäksi sen voi helposti taitella tukemaan laitetta joko sopivaan asentoon kirjoittamista varten tai pystyasentoon vaikkapa videoiden katselua ajatellen.

Moni on kuitenkin huomannut, että Applen Smart Cover ei ole täysin originaali idea. InCase-niminen yhtiö nimittäin valmistaa samalla periaattella toimivia suojakansia alkuperäiselle iPadille. Vaikka Applen versio onkin näppärämpi ja pidemmälle viety magneettikiinnikkeineen, idean alkuperästä ei jää epäilystä.

Selvää ei kuitenkaan ole, onko Applen suunnitteluosasto kysynyt luvan InCasen idean jatkokehittelyyn vai onko idea lainattu lupaa kyselemättä. Jos kyseessä on jälkimmäinen tilanne, InCasen voidaan odottaa jo mietiskelevän oikeushaastetta.

Alla InCasen Convertible Magazine Jacket sekä Applen SmartCover-suojakantta esittelevä video.


6 KOMMENTTIA

Anestic1/6

Ja ihan niinkuin Applella jotkut patentit kiinnostaisi... Ei ole ennenkään tuommosia miettinyt. Nokiankin patentit otettiin surutta käyttöön.

mniskane2/6

haa... siis ton incasen kotelot oli alkuperäiselle iPadille - ei iPad2:lle. Eihän tossa sitten oo kyse mistään kopioinnista. Kysykää vaikka Applen legal osastolta.

TemeTee3/6

Quote:

Selvää ei kuitenkaan ole, onko Applen suunnitteluosasto kysynyt luvan InCasen idean jatkokehittelyyn vai onko idea lainattu lupaa kyselemättä.

No jaa, mistähän tuo InCasen kotelo on saanut ideansa...

Ibanez904/6

Originally posted by TemeTee:

Quote:

Selvää ei kuitenkaan ole, onko Applen suunnitteluosasto kysynyt luvan InCasen idean jatkokehittelyyn vai onko idea lainattu lupaa kyselemättä.

No jaa, mistähän tuo InCasen kotelo on saanut ideansa...

Keksinyt sen itse

roponen5/6

Taitaapa olla niin että olen itsekin keksinyt neliosaisen kolmiotuen pikkupoikana paperilla askarrellessa kymmeniä vuosia ennen iPadia. Eipä näin perustason asioista kannata keksintöjä tehdä tai kohta kukaan ei voi tehdä mitään. Kuka hengitti ensin ? Muut pidättäköön hengitystä.

Anestic6/6

Jaa keksitkö myös miten se toimii ipadin näytönsuojana kun ei tukea tarvitse?

Apple sikailee vaan taas... Ja sitte ite itkee jostain leikkuulaudoista. Toki ei ole tiedossa onko applella sopimus tuon InCasen kanssa, mutta Applen tuntien tuskin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT