AfterDawn logo

Xoom Corporation: Motorolan tabletti loukkaa meidän tavaramerkkiä

Teemu Laitila Teemu Laitila

Viime aikoina sana Xoom on totuttu yhdistämään lähinnä Motorolan hypetettyyn Android-tablettiin, mutta nimi on ollut käytössä jo aiemmin. Nyt rahansiirtopalveluita tarjoava Xoom Corporation on tullut julkisuuteen ja haastanut Motorolan oikeuteen tavaramerkin loukkauksesta.

Xoom Corp. vaatii oikeudelta kieltomääräystä, jolla se estäisi Motorolan tabletin myynnin ja lisäksi yhtiö vaatii Motorolalta vahingonkorvauksia esimerkiksi menettämästään Internet-liikenteestä.

Oikeus ei ole vielä ottanut kantaa Xoom Corporationin syytteeseen eikä sen vaikutusta eilen julkaistun Xoom-tabletin myyntiin vielä tiedetä. Todennäköistä on kuitenkin, että jos oikeus toteaa Xoom Corporationin vaatimukset aiheellisiksi, Motorolan maksama rahallinen korvaus hoitaa ongelman nopeasti unholaan.

Xoom Corporationin päätös ajoittaa oikeuhaasteensa nimenomaan Xoom-tabletin julkaisupäivään vihjaa, että tarkoituksena oli herättää mahdollisimman paljon huomiota. Motorolan massiivisten mainoskampanjoiden jälkeen tulevan tabletin nimi tuskin tuli yllätyksenä myöskään Xoom Corporationin edustajille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT