AfterDawn logo

AMD kasvattaa Fusion-sirujen tilauksia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Kiinankielisen Commercial Times -julkaisun mukaan AMD on pyytänyt TSMC:tä kasvattamaan Fusion-sirujen tuotantoa. Zacate- ja Ontario-prosessoreiden suuri kysyntä on yllättänyt AMD:n täysin.

TSMC kertoi juuri perjantaina, että se aikoo kasvattaa Fab 14 -tehtaan kuukausittaista tuotantokapasiteettia 40.000 piikiekolla (300 mm). AMD:n Zacate- ja Ontario-prosessoreiden ytimet valmistetaan juuri tässä tehtaassa, joten sirujätti haluaa varmistaa että se itsekin hyötyy linjastojen kasvusta. Muussa tapauksessa AMD ei todennäköisesti pystyisi toimittamaan markkinoille niin paljoa prosessoreita kuin ne vetäisivät.

Zacate- ja Ontario-pohjaisia prosessoreita myydään tällä hetkellä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Näillä markkinoilla prosessoreille on riittänyt hyvin kysyntää. AMD kertoi muutama viikko sitten, että se toimitti joulukuun aikana yli miljoona Fusion-prosessoria sen OEM-kumppaneille. AMD:n suunnitelmissa on laajentaa prosessoreiden saatavuusaluetta Kiinaan ensi kuun aikana.

1 KOMMENTTI

Eriol1/1

Toivotaan, että tällä kertaa AMD saa valmistettua tarpeeksi piirejään kun kerrankin menevät kaupaksi. Hyvästä kysynnästä huolimatta ainakin Suomessa uudet Zacate-piirillä varustetut kannettavat loistaa edelleen poissaolollaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT