AMD:lta tablet-prosessori ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:lta tablet-prosessori ensi vuonna
Sirujätti AMD on jäänyt sivustakatselijan rooliin minikannettaville, älypuhelimille, tablet-koneille ja muille mobiililaitteille tarkoitettujen prosessoreiden kehityksen suheen. Älypuhelimiin AMD ei aio jatkossakaan koskea, mutta tablet-markkinoille se yrittää tunkea ensi vuoden aikana.

AMD:n väliaikainen toimitusjohtaja Thomas Seifert sanoi yksiselitteisesti PC Magazinen haastattelussa, ettei AMD:lla ole minkäänlaisia suunnitelmia älypuhelinmarkkinoita kohtaan, joita ARM-pohjaiset prosessorit hallitsevat. AMD:n kilpailija Intel yrittää päästä näille apajille Oak Trail -mobiilialustan turvin, mutta sen vastaanotto on ollut nihkeä, eikä Intel itsekään oikein enää tunnu luottavan tuotteeseensa. Älypuhelinmarkkinoilla on niin kova kilpailu käynnissä, että AMD:n olisi ehkä vaikea selviytyä siellä voittajana.

Seifert kertoi yhtiön tablet-suunnitelmia kysyttäessä, että ensi vuonna julkaistavat toisen sukupolven Fusion-prosessorit soveltuvat erinomaisesti kyseisen kokoluokan koneisiin. Hän kuitenkin huomautti, että jo nyt tablet-valmistajat ovat tilanneet heiltä Fusion-prosessoreita. AMD:n entinen toimitusjohtaja Dirk Meyer suhtautui skeptisesti tablet-laitteita kohtaan, eikä nähnyt niissä riittävää potentiaalia, että AMD:n olisi tarvinnut kiinnostua niistä. Nihkeää suhtautumista on pidetty yhtenä syynä Meyerin erottamiseen.

Kommentoi uutista