Apple ominut yli puolet maailman kosketuspaneelituotanosta

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Apple ominut yli puolet maailman kosketuspaneelituotanosta
Teknologiayhtiö Apple on DigiTimesin mukaan varannut 60 prosenttia koko maailman kosketuspaneelitoimituksista itselleen. Apple tarvitsee paneeleita, jotta se pystyisi täyttämään yhtiön tavoitteen toimittaa tämän vuoden aikana 40 miljoonaa iPad-laitetta.

Kosketuspaneeleiden saannot ovat yleisesti hyvin heikkoja, joten toimivien paneeleiden valmistaminen on suhteellisen hankalaa. Applen strategiana on varata mahdollisimman suuri osa kosketuspaneelitoimituksista itselleen, jotta se voisi pysyä 40 miljoonan toimitetun iPadin tavoitteessaan. Applen toisena ajatuksena on, että samalla se käyttää korkeaa varausastettaan lyömäaseena kilpailijoita vastaan. Muiden tablet-valmistajien on hankala löytää markkinoilta tarpeeksi paljon komponentteja omien tuotteiden valmistusta varten.

Kosketuspaneelipula koskee erityisesti tablet-valmistajia. Tableteissa joudutaan käyttämään lasisubstraattipohjaisia kosketuspaneeleita, kun älypuhelimissa voidaan nykyään jo käyttää edistyneempää ohutkalvosubstraatti-paneeleita. Lasisubstraatin päälle rakennettujen paneeleden saatavuus on tällä hetkellä erittäin huono, eikä tableteissa siirrytä ohutkalvoisiin kosketuspaneeleihin ainakaan lähitulevaisuudessa.

Suurimpien paneelivalmistajien, Wintekin ja TPK:n, tuotanto valuu suurimmaksi osaksi Applelle, jolloin muut valmistajat ovat joutuneet turvautumaan pienempien valmistajien tuotantolinjoihin. Esimerkiksi Samsung on alkanut tekemään tiivistä yhteistyötä Sintekin kanssa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille