Intelin uudet Atomit vasta loppuvuodesta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin uudet Atomit vasta loppuvuodesta
Intel aikoo julkaista seuraavan sukupolven Atom-prosessorit vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Uusi lähinnä miniläppäreihin sekä kevyisiin pöytäkoneisiin tarkoitettu Cedar Trail -alusta sisältää Cedarview-nimisen Atom-prosessorin. X-bit Labsin näkemien dokumenttien mukaan uusi alusta tuo mukanaan monia kaivattuja parannuksia. Johtuen lähinnä kilpailun puutteesta, Atom-prosessorit ovat kehittyneet mateluvauhtia viimeiset pari vuotta.

Cedarview-prosessorit tullaan valmistamaan 32 nm:n prosessilla, jonka ansiosta uudet mallit kuluttavat vähemmän tehoa ja sallivat korkeampien kellotaajuuksien käytön. Parannuksia on tehty myös DDR3-muistiohjaimeen.

Alustalle integroitu näytönohjain tukee vain DirectX 10.1 -rajapintaa, mikä sulkee pois näytönohjaimen tehojen käytön yleisissä laskentatehtävissä. Cedar Trail kuitenkin sisältää tuen digitaalisille näyttöliitännöille sekä erillisen logiikkapiirin videon purkamiseen, joka mahdollistaa Blu-ray-elokuvien katsomisen.

Jos X-bit Labsin tiedot Cedar Trail -alustasta sekä sen aikataulusta pitävät paikkansa, Intelillä ei vuoden lopussakaan ole AMD:n DX11-näytönohjaimen sisältävälle Brazos-alustalle kilpailukykyistä vaihtoehtoa.

Kommentoi uutista