AfterDawn logo

Intel aloittaa korjattujen piirisarjojen valmistuksen helmikuun 14.

Panu Roivas Panu Roivas

Intel kertoo uuden B3 stepping 6 Series -piirisarjan olevan tarjolla sen OEM-asiakkaille helmikuun 14. lähtien kuten se aiemmin lupaili. Intelin uutta Sandy Bridge -alustaa vaivannut vika on saatu korjattua helposti, mutta kestää kuukausia ennen kuin korjatut piirisarjan lopulta päätyvät markkinoille.

B3 stepping ei tuo mukanaan suuria muutoksia lukuun ottamatta viallisen SATA-kontrollerin korjaamista joka vaati fyysistä muutosta piirisarjassa. Muutoksen myötä S-speksit ja MM-numerot muuttuvat ja Revision ID muuttuu 04h:sta 05h:n. Myös Bios päivittyy versioon 1.1.4. Käytännössä kaikki Sandy Bridge -piirisarjat (Q67, H67, H61, P67, Q65, QM67, HM67, HM65, B65, UM67, QS67, Z68, C202, C204 ja C206.)


Vaikka OEM-valmistajat saavat piirejä jo tämän kuun lopulla, kuluttajille korjattuja tuotteita on tarjolla vasta kun OEM-valmistajat ovat saaneet uusittua emolevynsä, minkä odotetaan kestävän huhtikuulle asti. Osa kannettavien tietokoneiden alustoista ei kuitenkaan tarvitse viallisia SATA-portteja joten niiden myynti voi jatkua normaalisti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT