AMD luopuu prosessoreiden erillisistä brändinimistä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

AMD luopuu prosessoreiden erillisistä brändinimistä
AMD aikoo luopua eri prosessorimallien erottamisesta brändinimillä. Xbitlabsin mukaan tulevaisuudessa yhtiö ei enää puhu Phenomeista, Athloneista tai Semproneista, vaan nimeämisessä painotetaan AMD Vision -sarjan eri versioita, jotka yksittäisen komponentin tehojen sijaan kertovat koko alustan suorituskyvystä.

Kun yhtiö julkaisee myöhemmin tänä vuonna Llano- ja Zambezi -koodinimelliset prosessorit, ne tullaan erottelemaan Vision-sarjan eri luokkiin. Tulossa on FX-sarjan, A-sarjan sekä E-sarjan prosessoreita, jotka kuuluvat eri alustoihin.

Tehokkaampiin pöytäkoneisiin tarkoitettu neljällä, kuudella tai kahdeksalla ytimellä varustettu Zambezi kuuluu Xbitlabsin tietojen mukaan FX-sarjaan, jota tullaan myymään AMD Vision Black - ja AMD Vision Ultimate -nimillä. Tehokannettaviin ja työpöydille tarkoitettu näytönohjaimen sisältävä Fusion-siru Llano taas on A-sarjan prosessori, joka tulee markkinoille AMD Vision Premium -alustan osana. Markkinoilla jo olevat vähävirtaiset Zacate-prosessorit kuuluvat E-sarjaan, jota myydään osana AMD Vision -alustaa.

2 kommenttia

tonttila
eipä taida mennä enää sekaisemmaksi kuin nykyään
dRD
Kyl AMD ja Intel ovat nuo prossujensa nimet vääntäneet niin nätille solmulle Pertti Peruspulliaisen näkökulmasta, että meidän vertailutaulukoille taitaa olla ihan kysyntää myös tulevina vuosina.

Kaipaa sitä aikaa, kun oli vain Pentium ja siinä perässä kellotaajuus. Jokainen tiesi, että isompi numero = nopeampi :-)

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

Kommentoi uutista