AfterDawn logo

Dell lopetti huippuohuiden Adamo-kannettavien valmistuksen

Teemu Laitila Teemu Laitila

Dell ei aio tuoda markkinoille enempää ultra-ohuita kalliimman hintaluokan Adamo-kannettavia, kertoo CNET. Adamo-sarja julkaistiin kaksi vuotta sitten ja se oli tarkoitettu pääasiassa Applen ensimmäisen sukupolven Air-kannettavien kilpailijaksi.

Kuten myös Applen Airin kohdalla, Adamon suuremman suosion tiellä on ollut useita tehokkaampia ja kevyitä kannettavia vaivaava korkea hinnoittelu (2000 dollaria julkaisun yhteydessä) ja sekä hintaan nähden heikko suorituskyky. Toisaalta Adamo sisälsi SSD-aseman jo huomattavasti ennemmin niiden laajempaa yleistymistä ja se oli omassa luokassaan kohtalaisen tehokas laite Intelin Core 2 Duo -suorittimellaan.

Adamossa oli alumiininen runko ja sen paksuus oli enimmillään 1,6cm ja paino 1,8kg. Alumiinirunko toi myös ulkoasuun hillittyä etenkin business-käyttäjille suunnattua tyylikkyyttä.


Dell ei kuitenkaan ole jättämässä tyylikkäiden ja kevyiden läppäreiden ystäviä pulaan, sillä CNETin lähteiden mukaan yhtiö on tuomassa samalle kohderyhmälle suunnattuja kannettavia markkinoille muiden tuotesarjojensa alaisuudessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT