AMD hyötyy Intelin ongelmista

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD hyötyy Intelin ongelmista
Toisen onni on toisen epäonni, ja toisinpäin. AMD on kertonut, että sen tilausmäärät ovat lähteneet selvään kasvuun Intelin Cougar Point -piirisarjan ongelmien jälkeen.

Selitys AMD:n kasvaneille tilausmäärille on varsin luonnollinen. Intelin laitettua tuotantokoneet hetkeksi kiinni ja vedettyä markkinoille päässeet tuotteet takaisin, niin jälleenmyyjien hyllyt ja OEM-valmistajien kokoonpanolinjat jäivät ammottamaan tyhjyyttä. Molempien tilaajien on samaan aikaan pitänyt keksiä keinot miten täyttää hyllyt ja kokoonpanolinjat, jotta bisnes edelleen pysyisi käynnissä. Molemmat osapuolet ovat turvautuneet AMD:n hitaampiin, mutta toisaalta edullisiin ja toimiviin tuotteisiin. Edellisen sukupolven Core-prosessorit eivät ole ilmeisesti myöskään kelvanneet tilaajille.

AMD laski prosessoreiden hintoja helmikuun alusta, joten aiempaa edullisemmilla hinnoilla on oma osuutensa kasvaneissa tilausmäärissä. AMD:n uuteen Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit ilmestyvät vasta myöhemmin keväällä, joten Intelin ongelmilla olisi voinut olla AMD:n kannalta vieläkin makeampi ajankohta hieman myöhemmin.

Kommentoi uutista