AfterDawn logo

AMD hyötyy Intelin ongelmista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Toisen onni on toisen epäonni, ja toisinpäin. AMD on kertonut, että sen tilausmäärät ovat lähteneet selvään kasvuun Intelin Cougar Point -piirisarjan ongelmien jälkeen.

Selitys AMD:n kasvaneille tilausmäärille on varsin luonnollinen. Intelin laitettua tuotantokoneet hetkeksi kiinni ja vedettyä markkinoille päässeet tuotteet takaisin, niin jälleenmyyjien hyllyt ja OEM-valmistajien kokoonpanolinjat jäivät ammottamaan tyhjyyttä. Molempien tilaajien on samaan aikaan pitänyt keksiä keinot miten täyttää hyllyt ja kokoonpanolinjat, jotta bisnes edelleen pysyisi käynnissä. Molemmat osapuolet ovat turvautuneet AMD:n hitaampiin, mutta toisaalta edullisiin ja toimiviin tuotteisiin. Edellisen sukupolven Core-prosessorit eivät ole ilmeisesti myöskään kelvanneet tilaajille.

AMD laski prosessoreiden hintoja helmikuun alusta, joten aiempaa edullisemmilla hinnoilla on oma osuutensa kasvaneissa tilausmäärissä. AMD:n uuteen Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit ilmestyvät vasta myöhemmin keväällä, joten Intelin ongelmilla olisi voinut olla AMD:n kannalta vieläkin makeampi ajankohta hieman myöhemmin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT