AfterDawn logo

Uusi artikkeli: GeForce vastaan Radeon HQV 2.0 –testissä

Teemu Laitila Teemu Laitila

Tom's Hardware on käyttänyt videonkuvan laadun testaukseen HQV-testin 1.0-versiota, mutta nyt arvioinneissa ollaan siirtymässä HQV:n uudempaan ja kattavampaan 2.0-versioon. Testi koostuu useista eri osa-alueista, jotka pisteytetään erilaisilla asteikoilla ja usein subjektiivisillakin arviointiperusteilla. Siksi halusimme käydä läpi testin eri osa-alueet ja selvittää pisteytyksen periaatteet lukijoillemme, sillä pelkkien numeroiden perusteella on hankala muodostaa kokonaiskuvaa.

Pelkkien arvosteluperiaatteiden lisäksi halusimme kuitenkin testata joukon nykyisiä näytönohjainmalleja ja testata eri näytönohjaimien kyvyt videon laadussa.

Testi käsittää Radeon- ja GeForce-korttien ajureista löytyvät kuvanparannustekniikat, kuten esimerkiksi dynaamisen kontrastin, kohinanpoiston sekä videokuvan skaalauksen.

Vaikka testissä selviää, että laitteistopohjaiset kuvanparannustekniikat voivat parhaimmillaan parantaa heikkolaatuisen videon ulkoasua huomattavankin paljon ilman suurta rasitusta prosessorille, niiden käyttöä on silti syytä harkita tarkoin. HQV testi pisteyttää esimerkiksi ihonväriä korjaavien toimintojen tehoa, mutta monessa tapauksessa on syytä panostaa ennemminkin hyvään lähdemateriaaliin, sillä automatiikka ei erota huonolaatuista kuvaa ja ohjaajan tarkoittamaa tavallisesta poikkeavaa värimaailmaa.


Kuvanlaatu testissä: GeForce vastaan Radeon HQV 2.0 –testissä

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT