AfterDawn logo

Llano-piirit ilmestyvät toukokuussa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

AMD piti helmikuun alussa Intian Bangaloressa Fusion-hankkeen esittelytilaisuuden, jossa yhtiön edustaja totesi Llano-piirien ilmestyvän jossakin vaiheessa toukokuuta. Aiempien tietojen perusteella sirujen massatuotannon oli tarkoitus alkaa vasta kesäkuussa.

AMD julkaisi ensimmäisen aallon Fusion-prosessorit tammikuussa CES-messuilla. Messuilla julkaistut C- (Ontario) ja E-sarjat (Zacate) ovat vähävirtaisia siruja, joiden ensisijaiset kohdemarkkinat ovat minikannettavat ja vähävirtaiset pöytäkoneet. Toukokuussa julkaistavat A-sarjan sirut (Llano) ovat edellisiä tehokkaampia ja kilpailevat samassa sarjassa Athlon II -prosessoreiden kanssa.

C- ja E-sarjan prosessoreissa AMD on käyttänyt Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvia prosessoriytimiä. A-sarjan sirut poikkeavat tässä edeltäjistäänsä, sillä niissä on käytetty vanhaan K10-arkkitehtuuriin perustuvia ytimiä. Ytimiä on Athlon II -prosessoreiden tapaan mallista riippuen neljä, kolme tai kaksi kappaletta. Prosessoriytimien kylkeen AMD on integroinut samalle piisirulle kuusi DirectX 11 -yhteensopivaa SIMD-moottoria.


Digitimesin saamien tietojen mukaan Llano-piirien toimituksen ODM- ja OEM-valmistajille alkavat jo toukokuun alussa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT