Lisää Sandy Bridge -malleja helmikuun lopussa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Lisää Sandy Bridge -malleja helmikuun lopussa
Intel jatkaa uusien Sandy Bridge -prosessoreiden julkaisua huolimatta Series 6 -piirisarjan kanssa ilmenneistä ongelmista. Nyt vuorossa on kannettaviin tietokoneisiin tarkoitetut Sandy Brige -mallit, joiden odotetaan saapuvan tämän kuun loppupuolella. Tulossa on 17 ja 35 watin TDP-arvoilla merkittyjä Core i3, Core i5 ja Core i7 -prosessoreita.

Ensimmäiset Sandy Bridge -mobiiliversiot sisälsivät neljä prosessoriydintä ja niitä on tähän mennessä nähty lähinnä tehokannettavissa. Kahden ytimen versiot on tarkoitettu pääasiassa halvempaan hintaluokkaan sekä käytettäväksi vähävirtaisissa ultra-portable-luokan kannettavissa.

Julkaistavista Core i7 -malleista tehokkain on Core i7 2620M, joka toimii 2,7 GHz:n kellotaajuudella ja 35 watin TDP-arvolla, samoissa TDP-lukemissa on 2,6 GHz:n taajuudella toimivat Core i5 2540M ja 2520M. Lisäksi tulossa on 1,4 GHz:n taajuudella toimiva vähävirtaisempi Core i5 2537M 17 watin TDP-arvolla. Halvempaan hintaluokkaan saapuu Core i3 2310E 2,1 GHz:n kellotaajuudella ja 35 watin TDP:llä.

Core i7 -mallit on varustetu 4 MB välimuistilla sekä kellotaajuutta dynaamisesti nostavalla Turbo Boost -toiminnolla. Core i5 -malleissa välimuisti laskee 3 megatavuun ja Core i3 -malleista puuttuu myös Turbo Boost.

Prosessoreita odotetaan markkinoille 20. helmikuuta. Intel ei ole vielä julkaissut tulevien mobiilimalliensa tarkkaa hinnoitelua.

Kommentoi uutista