ARM julkaisi uusia kantataajuuspiirejä LTE:tä varten

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ARM julkaisi uusia kantataajuuspiirejä LTE:tä varten
Prosessoritekniikkaa suunnitteleva ja lisensoiva ARM on julkaissut kaksi uutta prosessorimallia joiden on tarkoitus parantaa puhelimen tiedonsiirtonopeuksia nopeampiin mobiiliverkkoihin siirryttäessä. Cortex-R5 ja Cortex-R7 tarjoavat enemmän suorituskykyä sekä tuen LTE-verkoille nykyiseen R4-malliin verrattuna.

Cortex-R-sarjan prosessorit eivät kilpaile ARM:n Cortex-A-prosesoreiden kanssa, vaan niiden tarkoituksena on syöttää modeemilta saatua dataa varsinaiselle käyttöjärjestelmää ajavalle prosessorille. Verkkojen tiedonsiirtonopeuksien kasvaessa myös kantataajuuspiirin nopeus on ratkaiseva tekijä koko laitteen tiedonsiirtonopeuksien kannalta.

Cortex-R5 ja R7-prosessoreita voidaan rakentaa joko yksi- tai kaksiytimisinä. Tuplaydinprosessorit voidaan ohjelmoida siten, että toinen ydin hoitaa liikennettä tukiasemalle päin ja toisen vastuulla on tukiasemalta saapuva liikenne.

ARM:n mukaan Cortex-R- ja Cortex-A-prosessoreita tullaan näkemään tulevaisuudessa samalle piirille integroituina. Yhtiö on kertonut myös solmineensa sopimuksia tekniikan käytöstä usein valmistajien kanssa.

Kommentoi uutista