Cougar Pointissa paha suunnitteluvirhe

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Cougar Pointissa paha suunnitteluvirhe
Intel on ilmoittanut, että sen Sandy Bridge -prosessoreille tarkoitetusta Cougar Point -piirisarjasta (6-sarja) on löytynyt paha suunnitteluvirhe, jonka vuoksi SATA-porttien suorituskyky heikkenee hiljalleen. Käytännössä virhe näkyy siis SSD-asemien, kovalevyjen ja optisten asemien suorituskyvyn heikkenemisenä.

Intel on jo ratkaissut ongelman, mutta taloudellisia ongelmia suunnitteluvirhe joka tapauksessa aiheuttaa yhtiölle. Taloudelliset menetykset ovat niin mittavat, että Intel joutui muuttamaan koko vuoden kasvuennustettaan antamalla tulosvaroituksen. Yhtiö arvioi kokonaiskustannusten nousevan 700 miljoonaan dollariin. Intel kertoo ottavansa täyden vastuun virheestä ja korvaa asiakkaille syntyneet ongelmat täysmääräisesti. Korjattujen piirisarjojen tuotannon pitäisi alkaa helmikuun lopulla. Yhtiö pyytää asiakkaitaan ottamaan ongelmatilanteissa yhteyttä yhtiön verkkosivujen palautelomakkeen kautta.

Ongelma koskee ainoastaan järjestelmiä (työpöytiä), joissa käytetään Intelin uusia neliytimisiä Core i5- ja Core i7 -prosessoreita. Core i3 -prosessoreiden omistajia vika ei kosketa. Sandy Bridge -prosessoreilla varustettuja kannettavia tietokoneita ongelma ei myöskään kosketa, koska niissä käytetään Huron River -piirisarjaa.

1 kommentti

Muff77
Hyvä etten ehtinyt tilata vielä Sandy Bridgeä. Pitääkö nykyisten emolevyjen omistajat palauttaa emolevynsä??
Pitäisikö siis odotella 1kk helmikuun loppuun , että järkeä tilata Sandy Bridgeä?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille