Nvidialta kahdella GPU:lla varustettu GTX 590 ensi kuussa?

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Nvidialta kahdella GPU:lla varustettu GTX 590 ensi kuussa?
Tuoreimpien näytönohjain-huhujen mukaan Nvidia aikoo julkaista ensi kuussa uuden GeForce GTX 590 -näytönohjaimen, jossa on kaksi GF110-grafiikkaydintä.

Nvidia halunnee varmistua siitä, että yhtiön pitää jatkossakin maineen maailman nopeimman näytönohjaimen suunnittelijana. Yhtiön kilpailija AMD on jo esitellyt kahdesta grafiikkaytimestä koostuvaa Radeon HD 6990 -ohjainta ja sen tekniset tiedotkin ovat jo vuotaneet verkkoon. Nvidia julkaisi kahden GPU:n ohjaimen viimeksi kaksi vuotta sitten (GTX 295). GeForce 400 -sarjaan ei kahden GPU:n korttia koskaan tullut, todennäköisesti sarjan korkean tehonkulutuksen vuoksi.

Jos huhut pitävät paikkansa, niin GeForce GTX 590:sta löytynee 1024 CUDA-ydintä, kolme gigatavua GDDR5-muistia ja kaksi 384-bittistä muistiväylää. Kellotaajuuksista on tässä vaiheessa paha mennä sanomaan mitään, mutta ne tuskin ovat korkeampia kuin nykyisten GeForce GTX 580 -ohjainten. Muiden lukujen lisäksi todennäköisesti TDP-arvokin tulee olemaan hyvin korkea.

3 kommenttia

Ziizuz
No huh-huh kun tykkiohjaimia puskee kiihtyvällä tahdilla!

Eiköhän Nvidia tällä ota toistaiseksi tehovaltikan haltuunsa.
absx
Taitaa siitä 295:stä kuitenkin olla jo kaksi vuotta.
teppoI
Originally posted by absx:
Taitaa siitä 295:stä kuitenkin olla jo kaksi vuotta.
Aivan totta :) Ajatus oli kyllä vuodessa 2009, mutta sisäinen kello on ilmeisesti jämähtänyt vuoteen 2010.

Kommentoi uutista