AfterDawn logo

ASRockista kolmanneksi suurin emolevyvalmistaja

Teemu Laitila Teemu Laitila

Taiwanilainen emolevyvalmistaja ASRock on yltänyt kolmanneksi suurimmaksi emolevyvalmistajaksi, raportoi DigiTimes. Perinteisesti halpavalmistajaksi tituleerattu Asuksen omistama yhtiö kuitenkin ohitti tänä vuonna MSI:n sekä ECS:n emolevytoimitusten määrässä.

Isoimmat valmistajat ovat edelleen Asus ja Gigabyte. Asus toimitti viime vuoden aikana noin 21,6 miljoonaa emolevyä verrattuna Gigabyten 18 miljoonaan kappaleeseen. Kahden suurimman valmistajan myyntiluvut ovat täysin omassa luokassaan, sillä kolmannelle sijalle yltäneen ASRockin toimitusluvut jäivät kahdeksaan miljoonaan kappaleeseen.

Suuri osa ASRockin emolevytoimituksista koostuu edelleen halvoista alle 50 dollarin hintaisista malleista, mutta myös paremmin varustellut ja hintavamma Extreme-sarjan emolevyt myivät hyvin ja yhtiön bruttomarginaalit olivat 18 - 19% viime vuoden mittaan.


Kaikki emolevyvalmistajat uskovat toimitusten kasvavan tämän vuoden aikana. ASRock tavoittelee yhdeksän miljoonan myyntilukuja kun Asus ja Gigabyte laskevat kasvun jäävän vaatimattomampiin alle puolesta miljoonasta miljoonaan emolevyyn viime vuoteen verrattuna.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT