HP:n Topaz-tableti keskittyy pilvipalveluihin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

HP:n Topaz-tableti keskittyy pilvipalveluihin
Iso kasa HP:n tulevaa Topaz-tablettia kuvailevia asiakirjoja vuosi verkkoon PreCentral-sivuston kautta. Dokumenteissa kuvaillaan tarkasti laitteen sisuskalut sekä paljon WebOS-käyttöjärjestelmän käyttöliittymän uusia ominaisuuksia.

Viime vuodelta peräisin olevien dokumenttien perusteella 9,7 tuuman kokoisella näytöllä (1024x768) varustettu Topaz perustuu Qualcommin MSM8660-piiriin, joka sisältää Adreno 220 -näytönohjaimen. Laitteessa on 512 MB muistia ja tallennustila vaihtelee 16 gigatavusta 64 gigatavuun. Matalaresoluutioinen kamera löytyy vain laitteen etupuolelta. Akulle luvataan 8 tunnin kesto.

Käytännössä laite jaksaa pyörittää 1080p-tasoista videokuvaa ja sitä voi katsoa myös isommalta ruudulta Touchstone-telakointiaseman välityksellä.

Yhteysmetodeiksi on tarjolla WiFi ja lisäksi optionaalinen HSPA ja LTE.
Topaz tukee myös Palmin langattoaman latauksen mahdollistaa Touchstone-alustaa, jonka uusin versio mahdollistaa myös langattoman tulostuksen, äänen ja kuvan suoratoiston sekä langattoman pelaamisen.

HP on aiemmin kertonyt käyttöjärjestelmän nojaavan vahvasti pilvipalveluihin. Tarjolla onkin HP:n Cloud Drive, Cloud Canvas sekä Snapfish-palvelu kuvia varten.

Käyttöliittymässä nähdään muutamia uusia kosketuseleitä, kuten "tap and drag" yhdellä ja kahdella sormella sekä "tap and hold".

Kaikki tiedot perustuvat PreCentral-sivuston julkaisemiin selvästi suunnittelutyön alkupuolelta peräisin oleviin dokumentteihin, joten esimerkiksi kaikki tiedot laitteiston osalta eivät välttämättä pidä paikkaansa laitteen lopullisen version ilmestyessä.

Kommentoi uutista