Neliytiminen Tegra 3 tulee syksyllä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Neliytiminen Tegra 3 tulee syksyllä
Uutisoimme aiemmin Nvidian suunnitelmista julkaista uusi 3D-kuvaa tukeva Tegra 2 -siru vielä tämän kevään aikana. Tiedot perustuivat TechEye-sivuston käsiinsä saamaan palaseen Nvidian Tegra-sirujen tulevaisuutta esittävästä grafiikasta. TechEyen julkaisema kuva oli kuitenkin vain palanen isommasta kokonaisuudesta, joka vahvistaa neliytimisen Tegra 3 -sirun saapumisen vielä tänä syksynä.

Nvidian Tegra-alustan tulevaisuutta kuvaava roadmap vahvistaa aiemmat huhut Tegra 3:n jopa neljästä ARM Cortex-A9-ytimestä. Tabblet-koneisiin tarkoitetussa T30-sirussa neljä ydintä toimivat enintään 1,5 GHz:n kellotaajuudella ja ne tarjoavat 13800 MIPS laskentatehon, mikä on kolme kertaa enemmän kuin nykyisen sukupolven Tegra 2 -sirut. Myös grafiikkapiirin laskentatehon luvataan kolminkertaistuvan. Lisäksi tablet-versio kykenee pyörittämään Blu-ray-videota ja se tukee näyttöjä aina 1920x1200 resoluutioon asti.

Älypuhelimiin tarkoitettu versio sisältää kaksi tai neljä prosessoriydintä ja näytön enimmäiskoko on 1366x768 pikseliä.

Nykyisellä kehitystahdilla ensimmäiset Tegra 3 -alustaan perustuvat tabletit voisivat tulla markkinoille jo tämän vuoden loppupuolella. Eksponentiaalisesti kasvavat laskentateho ja graafinen suorituskyky tekevät älypuhelimista ja tableteista erittäin houkuttelevia pelialustoja lähitulevaisuudessa.

Kommentoi uutista