Alle satasen Sandy Bridge -prosessorit myyntiin viimeistään kesällä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Alle satasen Sandy Bridge -prosessorit myyntiin viimeistään kesällä
Saksalaisen Computerbase-sivuston tietojen mukaan Intel julkaisee tammikuun alussa julkaistujen Sandy Bridge -prosessoreiden jatkoksi entry-tason mallit vuoden 2011 ensimmäisen puoliskon aikana. Halvimmillaan Sandy Bridge -prosessorin saa 64 dollarilla

Computerbasen tietojen mukaan Intel aikoo julkaista neljä Sandy Bridge -pohjaista Pentium-prosessoria kesään mennessä. Kolmen Pentium-prosessorin TDP-arvo on 65 wattia, yhden on 35 wattia. Mistään niistä ei löydy Quick Sync -tukea. Myös AES- ja AVX-tuet on jätetty pois. Prosessoreista kuitenkin löytyy Turbo Boost 2.0 ja Hyper-Threading. Prosessoreiden näytönohjain on karsittu versio Intelin HD Graphics 2000:sta.

Halvimmassa Pentium G620 -prosessorissa on kaksi ydintä, jotka toimivat 2,6 gigahertsin taajuudella. Ytimet jakavat keskenään kolme megatavua L3-välimuistia. Intel julkaisee prosessorista vähävirtaisemman G620T-mallin, joka toimii 2,2 gigahertsin taajuudella ja maksaa 70 dollaria. Pentium G620 maksaa kuusi dollaria vähemmän eli 64 dollaria.

Kaksikon lisäksi Intel aikoo julkaista Pentium G840:n (2,8 GHz) ja Pentium G850 (2,9 GHz). Ne ovat ominaisuuksiltaan kellotaajuutta lukuunottamatta kuten G620. Niiden hinnat vastaavassa järjestyksessä on 75 ja 85 dollaria.

Kommentoi uutista