AfterDawn logo

AMD uudelleennimeää Radeon HD 5700 -sarjan 6700-sarjaksi

Panu Roivas Panu Roivas
6 kommenttia

Näytönohjainvalmistajien nimeämiskäytäntö on ollut pitkään ailahtelevaista ja hankalaa kuluttajille. Varsinkin OEM-markkinoille on suunnattu jos jonkinlaista karsittua mallia pienillä eroilla mallinimissä. Viime aikoina AMD on kunnostautunut nimeämisleikissä siirtämällä keskisarjan näytönohjaimet 6800-sarjan alle, jättäen 5700-sarjan toistaiseksi henkiin. Nyt AMD on kuitenkin päivittänyt sivulleen uudet 6700-sarjan näytönohjaimet, mutta paljoa uutta niissä ei juuri ole.

Radeon HD 6770 ja 6750 perustuvat AMD:n mukaan samaan Juniper-piiriin kuin HD 5700 -sarjan kortit, mutta niihin on lisätty OEM-asiakkaille HDMI 1.4a -tuki, joka tuo mukanaan muista 6000-sarjan näytönohjaimista tutut HD3D-ominaisuudet. Myös OpenGL-tuki on päivittynyt 3.2-versiosta 4.1-versioon. Muut ominaisuudet ja suorituskyky pysyvät muuttumattomina 5700-sarjasta.


Uudelleennimeämisen taustalla lienee juurikin OEM-valmistajien tarve saada "uutta" markkinoitavaa. Muun muassa Nvidian GT200-sarjan kortteja on nimetty 100-sarjan ja 300-sarjan korteiksi hyvin pienin tai olemattomin muutoksin OEM-markkinoita varten. AMD:n mukaan 6700-sarja tulee pelkästään OEM-markkinoille, joten 5700-sarja jää vielä erillismyyntiin. AMD tulee myöhemmin kevään aikana julkaisemaan myös Caicos ja Turks -koodinimillä kulkevat näytönohjaimet alempaan hintaluokkaan.

6 KOMMENTTIA

TemeTee1/6

Hehee, kyllä nyt taas gigantin atk-myyjällä on kivvaa!

Kalezz2/6

Näinpä. Mainoksissa lukee "uusi 6000-sarjan tehokas AMD Radeon näytönohjain."

Kalezz3/6

Tuplat..

Arzgahhh4/6

voi elämä! Täähän sotkee meidän lähisuvun atk-tuki henkilöiden elämää kertaheitolla. Kun serkun jani petteri menee ostamaan koneen gigantista. Jossa mainostetaan nyt tehokas AMD Radeon HD6770 kortti. Sitten kun jani petteri alkaa pelaamaan. On siinä itku lähellä tulla puseroon. Kun ei se Cryisis 2 toimikkaan täysillä. Sit kun meet ja katot konetta, on siellä juurikin tuo kyseinen kusetus kortti alla. No siinä on sitten koko koneen päivitys tarpeen. Että saadaan ne pelit toimimaan halutulla tavalla. Eivätkä tietenkään Gigantin myyjät sano mtn niistä takuista etc... Voi voi!

Micc_o5/6

Hehheh, kylläpä pisti hymyilemään tämä uutinen. Odotan innolla gigantian uusia mainoksia. :D

Meizuman6/6

Ne on nuo pakettikoneiden valmistajat suurimpia syypäitä näihin uudelleennimeämisiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT