AMD:lta ensimmäinen sulautettuihin järjestelmiin tarkoitettu APU

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:lta ensimmäinen sulautettuihin järjestelmiin tarkoitettu APU
AMD on julkistanut Fusion-hankkeen alle uuden mallisarjan, joka on tarkoitettu sulautettuihin järjestelmiin. Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen APU-pohjainen piiri, joka on tarkoitettu sulautettuihin järjestelmiin.

AMD:n uuden Embedded G -sarjan piirit sisältävät yksi tai kaksi Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoriydintä. Piiristä löytyy myös joukko DirectX 11 -yhteensopivia SIMD-moottoreita. G-sarjan piireistä löytyy myös kolmannen sukupolven UVD-dekooderipiiri, joka mahdollistaa H.264-, VC1- ja DivX/Xvid-sisällön rautakiihdytyksen. Embedded G -sarjan piireistä löytyy kaksi DIMM-paikkaa DDR3-muisteille (800-1066 MHz).

AMD:n sulautettujen järjestelmien jaoston johtajan Patrick Patlan mukaan "AMD haluaa tuoda kuluttaja- ja yritysmarkkinoille kehitetyt käänteentekevät ratkaisut myös nopeastikasvavalle sulautettujen järjestelmien markkinoille."

RISC-pohjaisia järjestelmämikropiirejä vastaan AMD:n tuskin on tarkoitus lähteä kilpailemaan, mutta uuden mallistonsa ansiosta yhtiölllä on mahdollisuus laventaa markkinaosuuksiaan sulautetuissa järjestelmissä Intelin Atom-prosessoreiden kustannuksella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille