AfterDawn logo

AMD:lta ensimmäinen sulautettuihin järjestelmiin tarkoitettu APU

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

AMD on julkistanut Fusion-hankkeen alle uuden mallisarjan, joka on tarkoitettu sulautettuihin järjestelmiin. Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen APU-pohjainen piiri, joka on tarkoitettu sulautettuihin järjestelmiin.

AMD:n uuden Embedded G -sarjan piirit sisältävät yksi tai kaksi Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoriydintä. Piiristä löytyy myös joukko DirectX 11 -yhteensopivia SIMD-moottoreita. G-sarjan piireistä löytyy myös kolmannen sukupolven UVD-dekooderipiiri, joka mahdollistaa H.264-, VC1- ja DivX/Xvid-sisällön rautakiihdytyksen. Embedded G -sarjan piireistä löytyy kaksi DIMM-paikkaa DDR3-muisteille (800-1066 MHz).

AMD:n sulautettujen järjestelmien jaoston johtajan Patrick Patlan mukaan "AMD haluaa tuoda kuluttaja- ja yritysmarkkinoille kehitetyt käänteentekevät ratkaisut myös nopeastikasvavalle sulautettujen järjestelmien markkinoille."


RISC-pohjaisia järjestelmämikropiirejä vastaan AMD:n tuskin on tarkoitus lähteä kilpailemaan, mutta uuden mallistonsa ansiosta yhtiölllä on mahdollisuus laventaa markkinaosuuksiaan sulautetuissa järjestelmissä Intelin Atom-prosessoreiden kustannuksella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT