AfterDawn logo

Intelin Oak Trail ei kiinnosta valmistajia

Teemu Laitila Teemu Laitila

Taiwanilaisen Digitimes-sivston mukaan Intelin uusi Oak Trail -mobiilialusta ei ole herättänyt kiinnostusta valmistajien keskuudessa ja vasta muutama isompi valmistaja on ilmoitanut tuovansa markkinoille Oak Trail -alustaan perustuvia tuotteita. Oak Trailin avulla Intel yrittää saada jalansijaa kovaa vauhtia kasvavilta tablet-markkinoilta.

Digitimesin lähteiden mukaan Intel on yrittänyt suostutella Aceria ja Asustekia alustan käyttöönottoon aggressiivisilla hinnanalennuksilla. Isoista valmistajista myös HP on epäilevällä kannalla, eikä yhtiö ole ainakaan vielä julkistanut suunnitelmia Oak Trail -tuotteista. Oak Trailia tukee tällä hetkellä vain Samsung, Fujitsu sekä Toshiba.

Intel on alentanut Oak Trail -piirien hinnan noin 40 dollariin ja Digitimesin lähteiden mukaan yhtiö tarjoaa vielä suurempi alennuksia isojen tilausten yhteydessä. Nvidia myy suuren suosion saavuttanutta Tegra 2 -alustaansa samaan hintaan.


Valmistajien kiinnostusta Oak Trailiin vähentää osaltaan sen heikko suorituskyky Tegra 2 -alustaan verrattuna sekä Intelin jo ensi syksylle suunnittelema uuden Cedar Trail-M -alustan julkaisu.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.