Uusi artikkeli: Hyötysuhdevertailu: Sandy Bridge vastaan muut

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Uusi artikkeli: Hyötysuhdevertailu: Sandy Bridge vastaan muut
Viime viikolla Tom's Hardware julkaisi artikkelin Intelin uusista Sandy Bridge -prosessoreista. Nyt artikkeli saa jatkoa, kun uusia prosessoreita tarkastellaan hyötysuhteen näkökulmasta.

Aiemmassa artikkelissa tutustuttiin prosessoreiden teknisiin uudistuksiin ja ominaisuuksiin. Lisäksi edellisessä artikkelissa selvitettiin uusien prosessoreiden suorituskykyä verrattuna muihin kilpaileviin malleihin. Tänään julkaistussa artikkelissa otetaan Sandy Bridge -prosessoreihin uusi näkökulma mukaan. Pelkän raa'an suorituskyvyn sijaan selvitämme prosessoreiden hyötysuhteen eli käytännössä suorituskyky–tehonkulutus-suhteen.

Artikkeli jakautuu periaatteessa kahteen osaan. Yhdessä tutustumme hyötysuhteeseen kun koneessa käytetään integroitua näytönohjainta ja toisessa taas koneeseen on isketty AMD:n erillinen näytönohjain. Kumpikin osio jakautuu vielä kahtia yksi- ja monisäikeisten ohjelmien kesken. Sandy Bridge -prosessoreita edustavat testissämme kerroinlukittomat Core i7-2600K ja Core i5-2500K. Vertasimme tuloksia AMD:n Phenom II X6 1100T:hen ja Phenom II X4 965:een. Lisäksi testissä oli mukana Intelin edellisen sukupolven Core-prosessoreita neljä kappaletta.

Kommentoi uutista