AfterDawn logo

Globalfoundries kieltää huhut sen ongelmista 32 nm:n prosessin kanssa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

AMD:n sopimusvalmistaja Globalfoundries kieltää kaikki eilen liikkeelle lähteneet huhut, joiden mukaan yhtiöllä olisi ongelmia 32 nanometrin prosessin kanssa. Huhujen mukaan tämä vaikuttaisi AMD:n uutuusprosessoreiden julkaisuaikatauluun negatiivisesti.

Globalfoundriesin mukaan mitään ongelmia ei ole, ja prosessin kehitys etenee toivotulla tavalla. Aikatauluihin ei ole yhtiön mukaan tarvetta tehdä muutoksia. Yhtiön mukaan heidän tavoitteena on saada prosessi valmiiksi niin, että AMD voi aloittaa tuotteidensa toimitukset tämän vuoden alkupuoliskon aikana. Huhut lähtivät liikkeelle analyytikko Daniel Berenbaumin suusta kun hän yritti arvioida AMD:n tilaa toimitusjohtaja Dirk Meyerin eron jälkeen.


Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että AMD:n työpöytäkoneisiin tarkoitetut Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit ilmestyvät huhtikuussa ja mobiililaitteisiin tarkoitetut Llano-piirit (APU) taas myöhemmin heinäkuussa. Bulldozer-pohjaisten palvelinprosessoreiden valmistaminen aloitetaan näillä näkymin touko-kesäkuussa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT