OCZ lopettaa keskusmuistien valmistamisen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

OCZ lopettaa keskusmuistien valmistamisen
Muistiratkaisuihin keskittynyt OCZ lopettaa DRAM-tuotantonsa. Viime elokuussa yhtiö kertoi keskittyvänsä DRAM-muisteissa vain teholuokan malleihin ja muistikitteihin. OCZ aikoo keskittää voimavaransa vastaisuudessa SSD-muisteihin. Tuotanto lopetetaan 28. helmikuuta 2011.

Uutisoimme eilen DDR3- ja DDR2-muistien hintojen romahtaneen viimeisen puolen vuoden aikana. OCZ:n liikevaihdosta vain 22 prosenttia tuli kolmannella vuosineljänneksellä DRAM-muisteista, eikä tällä markkinaosa-alueella ole näkyvissä voimakkaan kasvun merkkejä.

Tästä syystä OCZ aikookin siirtää voimavaransa DRAM-muisteista paljon tuottoisampaan bisnekseen eli SSD-asemien valmistamiseen, joka kattaa jo nykyään suurimman osan yhtiön liikevaihdosta (78 %). OCZ:n SSD-asemista saama tuotto kasvoi 325 prosenttia. Yhtiö keskittyy myymään SSD-asemiaan OEM-valmistajille ja yrityksille, mutta asemia tarjotaan kaikissa markkinasegmenteissä. Käytännössä siis kuluttajamarkkinoille suunatut mallit eivät häviä minnekään.

Kommentoi uutista