AfterDawn logo

Intel vahvisti Light Peakin kuparikaapelit

Teemu Laitila Teemu Laitila

Intelin edustaja on vahvistanut ensimmäisten Light Peak -tekniikan sovellusten käyttävän kuparikaapelia optisen kuidun sijaan. Intelin Architecture Group -osaston johtaja David Perlmutter kertoi IDG-uutispalvelulle antamassaan haastattelussa, että tekniikka alkaa olla valmista käyttöönotettavaksi, mutta ei paljastanut tarkempia aikatauluja.

Perlmutterin mukaan kuparikaapeleihin siirtymisen syynä on optisen tekniikan korkeampi hinta. Kuparikaapeleilla aikaansaadut siirtonopeudet ovat myös olleet yllättävän hyviä. Aikaisempien tietojen mukaan kuparikaapeleillakin saavutettaisiin 10 Gb/s -siirtonopeus, mutta johdinten enimmäispituus lienee huomattavasti valokuitua lyhyempi.

Intelin aiemman ilmoituksen mukaan ensimmäiset Light Peak -tekniikkaa tukevat laitteet saapuisivat markkinoille jo tämän vuoden alkupuolella. Vaikka Intel on kaavaillut Light Peakista tehokasta yleisliitäntää, Perlmutter ei halunnut ottaa kantaa korvaako se tulevaisuudessa esimerkiksi USB 3.0 -liitännän. Korvaamisen sijaan Intel haluaa puhua rauhallisesta standardien yhteiselosta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT