AfterDawn logo

Intel maksaa 1,5 miljardia patenttikiistan sovittelemiseksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Prosessorivalmistaja Intel maksaa näytönohjainten kehitystyöhön erikoistuneelle Nvidialle 1,5 miljardia dollaria yhtiöiden patenttikiistan sovittelemiseksi. Kerroimme sovittelutuloksen ensiaskeleista marraskuun lopulla.

Sopimus on erittäin tärkeä Nvidialle. Yhtiö saa paitsi lisenssirahoja, niin myös oikeuden käyttää Intelin prosessoriteknologiaa sen tulevissa ARM-pohjaisissa ratkaisuissa. Nvidia toimii jo nyt älypuhelinmarkkinoilla Tegra-alustallaan, mutta yhtiö aikoo ruveta valmistamaan ARM-prosessoreita PC-koneille tulevaisuudessa. Nvidia kutsuu prosessorihankettaan nimellä Project Denver. Nvidia ei saa käyttää Intelin teknologiaa x86-arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden valmistamiseen.

Intel ei jää pelkäksi maksajaksi, vaan se saa vastavuoroisesti oikeuden käyttää Nvidian graafiseen laskentaan liittyviä tekniikoita omissa prosessoreissaan. Intel julkaisi tämän kuun alussa Sandy Bridge -prosessorit, joissa näytönohjain on integroitu ensimmäistä kertaa samalle sirulle prosessoriytimien kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT