AMD:n toimitusjohtaja erosi tehtävistään

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:n toimitusjohtaja erosi tehtävistään
AMD:n toimitusjohtaja Dirk Meyer on jättänyt tehtävänsä, kertoo yhtiön julkaisema tiedote. Tiedotteen mukaan yhtiö etsii nyt uutta toimitusjohtajaa, joka kykenee luotsaamaan AMD:n kasvu-uralle. Dirk Meyer ehti toimia AMD:n johdossa vain runsaan kahden vuoden ajan.

Lyhyehkön johtajanpestinsä aikana Meyer onnistui vakauttamaan yhtiön talouden ja viemään loppuun useita strategisia uudistuksia, kuten Global Foundriesin eriyttämisen omaksi yhtiökseen ja Fusion-prosessoreiden tuomisen markkinoille.

Tiedote ei tarjoa tarkkoja tietoja eron syistä, mutta kyseessä lienee Meyerin ja yhtiön johtokunnan väliset erilaiset visiot yhtiön tulevaisuudesta. Yhtenä syynä on pidetty AMD:n heikkoa asemaa älypuhelinten ja tablet-laitteiden markkinoilla.

Meyerin eroilmoitus tuli yllätyksenä analyytikoillekin ja AMD:n osakekurssi laski lähes 4 prosenttia ilmoituksen jälkeen.

Kommentoi uutista