AfterDawn logo

Sapphirelta Sandy Bridge -emolevy

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Näytönohjainvalmistajana profiloitunut Sapphire on esitellyt Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla Intelin uusien Sandy Bridge -prosessoreille tarkoitettua LGA 1155 -kantaista emolevyä. Emolevy perustuu Intelin P67-piirisarjaan. Tällä hetkellä emolevy tunnetaan PC-CI7S42P67-nimellä, mutta lopullinen myyntinimi tulee todennäköisesti olemaan paremmin suuhun sopiva.

Sapphire ei ole täysin uusi tekijä emolevyvalmistajana, mutta aikaa viimeisen Intel-pohjaisen emolevyn julkistamisesta on vierähtänyt jo pitkä tovi. Sapphiren tuorein Intel-emolevy on nimittäin LGA 775 -kantainen, ajalta jolloin ATI vielä valmisti Intelin prosessoreille piirisarjoja. Sapphire on kyllä ollut mukana emolevymarkkinoilla, mutta se on valmistanut emolevyjä lähinnä AMD:n prosessoreille. Sapphire on AMD:n läheinen yhteistyökumppani.

SemiAccurate-sivuston kuviin päässyt emolevy ei ole vielä myyntikunnossa ja sille on annettukin Rev: 0.0 -leima. Emolevyltä löytyy näytönohjainten kaistanleveyksiä säätelevä Lucid Hydra -piiri, johon on kytketty kiinni kolme PCIe x16 -liitäntää. Emolevyltä löytyy vielä neljäs PCIe x16 -paikka, mutta se toimii x4-nopeudella. Sapphire on lisännyt emolevylle vielä kaksi PCI-paikkaa, mutta jättänyt PCIe x1 -paikat pois.


Sapphiren emolevyyn on lisätty kolme SATA 3 Gb/s- ja kolme SATA 6 Gb/s -paikkaa. Takapaneelista löytyy kuusi USB 2.0- ja kaksi USB 3.0 -porttia. Verkkoliitäntöjä on kaksi ja takapaneeliin on lisätty myös Bluetooth-sovitin.

2 KOMMENTTIA

Arzgahhh1/2

noho tohon vois itte miettiä päivitystä. Tosta puuttuu enää vain W-lan sovitin!

IceBlood (vahvistamaton)2/2

vähän huolestuttaa tuo piirisarjan jäähdytys. etenkin kun se jää pahasti tonne näytönojaimien alle ja ritilän päällä on logon omaava alumiinilevy. melkein jos vesiblokin tuohon saisi, niin emo voisi olla aika oivallinen. pidän jotenkin tuosta komponettien asettelusta, vaikkakin lyhyet PCIE-paikat on jätettykin emolevyltä pois. plussana vielä se, että PATA- ja levykeasema liittimet on heivattu tekeleestä mäkeen ja näin ollen se näyttää oikeasti tämän vuosituhannen emolevyltä. kukaan ei tunnu tuosta virransyötöstä mainitsevan mitään, mutta vähän veikkaan, että se on 8+3 PWM.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT