AfterDawn logo

Microsoftilta monikosketuksella ohjattava hiiri

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Microsoft on esitellyt CES-messuilla Las Vegasissa yhtiön uutta monikosketusta tukevaa Touch Mouse -hiirtä. Hiiri muistuttaa ulkoisesti paljon tavallista hiirtä, mutta toiminnoiltaan se on lähellä Applen Magic Mousea. Touch Mouse jatkaa Arc Touch Mousen aloittamaa Microsoftin kosketushiiriperhettä.

Touch Mouse -hiirestä ei löydy perinteisiä vierityspyörää, mutta tutut oikea ja vasen näppäin sen sijaan löytyvät hiirestä. Vierityspyörän on korvannut toiminnoiltaan paljon kattavampi kosketuspinta, joka levittäytyy koko hiiren yläpuolen etuosaan. Kosketuspinnalla on mahdollisuus vierittää sivua niin ylös-alas- kuin vasen-oikea-suunnassakin.

Hiiren kosketuspinta osaa erottaa sormen koon. Peukalokosketuksen perusteella voi sivua vierittää ylös tai alas, mutta muun yhden sormen kosketuksella voi käyttää tarkkaa hypervieritystä (liikkua sivulla tarkasti kaksiulotteisesti).

Kahdella sormella voi zoomailla ikkunoita tai pudottaa niitä tai asetella viereikkäin. Kolmen sormen kosketuksella on mahdollista siirtyä aktiivisesta ikkunasta toiseen tai tiputtaa kaikki ikkunat alas. Hiiri toimii ainoataan Windows 7 -käyttöjärjestelmässä ja maksaa 79,95 dollaria. Hiiri tulee myyntiin todennäköisesti vasta toukokuussa.


Alla olevassa videossa esitellään hiiren kosketustoimintoja:

1 KOMMENTTI

robsku1/1

Turhuuksien rovio... Ei niin etten olisi hiiritoimivuuteen panostanut myös, mutta jo pari vuotta ensisijainen käyttöliittymän parannus tapa on ollut hiiren tarpeen eliminointi ja näppistoimintojen optimointi... Nopeampaa 4 most things.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT