Nvidia suunnittelee omaa ARM-prosessoria

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidia suunnittelee omaa ARM-prosessoria
AMD:n ja Intelin uudet GPU:n ja CPU:n yhdistävät ratkaisut ovat jättäneet Nvidian yksin erillisratkaisujen varaan, mutta Nvidialla on uusi ässä hihassa, sen tuleva oma työpöytäkoneisiin ja palvelimiin tarkoitettu suoritin, jossa yhdistyy ARM-prosessori ja Nvidian GPU.

Nvidia julkisti Project Denverin CES-messuilla, ja sen tarkoituksena on luoda Nvidian oma kustomoitu ARM-suoritin johon on lisätty Nvidian oma näytönohjain samalle piirille samaan tapaan kuin AMD:n Fusion. Nvidia jatkaa kuitenkin edelleen Tegran kehitystä ja on lisensoinut nykyisen Cortex A15 -ytimen tulevia mobiilituotteitaan varten.

Nvidian mukaan ARM-suoritinmarkkinat kasvavat jatkossa kovaa tahtia, joka on melko todennäköistä varsinkin kun Microsoftin ARM-Windowsin tulo on jo varmistettu. ARM-suoritinten tehojen kasvaessa koko ajan ja käyttöjärjestelmätuen parantuessa Intelin ja AMD:n X86-suorittimet voivat todella joutua kovaan kilpailuun käyttäjien suosiosta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille