Nvidia suunnittelee omaa ARM-prosessoria

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidia suunnittelee omaa ARM-prosessoria
AMD:n ja Intelin uudet GPU:n ja CPU:n yhdistävät ratkaisut ovat jättäneet Nvidian yksin erillisratkaisujen varaan, mutta Nvidialla on uusi ässä hihassa, sen tuleva oma työpöytäkoneisiin ja palvelimiin tarkoitettu suoritin, jossa yhdistyy ARM-prosessori ja Nvidian GPU.

Nvidia julkisti Project Denverin CES-messuilla, ja sen tarkoituksena on luoda Nvidian oma kustomoitu ARM-suoritin johon on lisätty Nvidian oma näytönohjain samalle piirille samaan tapaan kuin AMD:n Fusion. Nvidia jatkaa kuitenkin edelleen Tegran kehitystä ja on lisensoinut nykyisen Cortex A15 -ytimen tulevia mobiilituotteitaan varten.

Nvidian mukaan ARM-suoritinmarkkinat kasvavat jatkossa kovaa tahtia, joka on melko todennäköistä varsinkin kun Microsoftin ARM-Windowsin tulo on jo varmistettu. ARM-suoritinten tehojen kasvaessa koko ajan ja käyttöjärjestelmätuen parantuessa Intelin ja AMD:n X86-suorittimet voivat todella joutua kovaan kilpailuun käyttäjien suosiosta.

Kommentoi uutista