AfterDawn logo

Samsung lupaa taipuisaa ja läpinäkyvää AMOLED-tekniikkaa

Teemu Laitila Teemu Laitila

Elektroniikkajätti Samsungin näyttötekniikkaan keskittyä tytäryhtiö Samsung Mobile Display aikoo esitellä pian alkavilla CES-messuilla uusimpia AMOLED-näyttöjensä prototyyppejä.

Hot Hardware -sivuston mukaan luvassa on ainakin aiempaa paremmalla resoluutiolla varustettuja taipuisia näyttöjä mobiililaitteisiin ja läpinäkyviä paneeleita tietokone- ja televisiokäyttöön.

Mobiililaitteiden osalta mielenkiintoisin on 4,5" kokoinen WVGA (800x480) -resoluutiolla toimiva vain 2mm ohut taipuisa AMOLED-näyttö. Näytön taipuisuus on saatu täysin uudelle tasolle ja se voidaan taivuttaa parhaimmillaan 1cm läpimitaltaan olevalle rullalle. Yhtiön tiedotteen mukaan näyttöjen valmistamisen on mahdollistanut uudenlaisen suurempia lämpötiloja kestävän muoviseoksen kehittäminen.

Mielenkiintoisia käyttömahdollisuuksia tarjoaa myös 19" kokoinen läpinäkyvä AMOLED-paneeli. Esimerkiksi televisioissa tai tietokoneen monitoreissa käytettävä paneeli säilyttää päällä ollessaankin 30% läpinäkyvyyden, mikä on huomattava parannus nykyisiin alle 10% saavutuksiin. Samsung visioi läpinäkyviä näyttöjä esimerkiksi ikkunoihin asennettaviin televisioihin.



Kuva: Hothardware.com

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT